小編去完泰國成個月有多了🥲 但係對於泰國嘅美食🇹🇭仍然係難以忘懷🥲🥲 有冇人明嗰種感受呀🥲🥲 唯有去九龍城食番個泰國菜頂頂癮先🥺九龍城小曼谷就真係係人都知 加上門口有個公仔 隻手喺度fick下fick下 非常iconic 🤓 無論搭車定行路經過見到都會望多兩眼🤣佢哋嘅食物都唔錯幾值得推介🙌🏻.海鮮蝦球串、燒帶子、極上安格斯牛柳粒 👅 9/10 簡單嚟講就係有好多車厘茄🍅串埋一齊 🤣 帶子非常鮮嫩爽口 大大粒😼😼 安格斯牛柳粒亦都好香 牛肉唔會燒到太過老 仲有非常新鮮爽口嘅蝦🦐.鮮蝦泰國金柚沙律 👅 8/10 小編一向都好鍾意食柚🤣 然後撈埋啲蝦一齊食 成個感覺非常清新🫶🏻🫶🏻 不過份量真係好多(兩個人好難食得晒) 想食飯之前食一啲真係唔錯幾開胃 不過可以多人黎嘅時候叫 😏.風味燒豬頸肉 👅 9/10 小編覺得每次去到小曼谷都一定要叫豬頸肉🐷🐷 佢哋嘅豬頸肉真係好好食 燒到脆脆地❤️ 然後中間肉質仍然保持建嫩.極上燒安格斯西冷牛小排配白飯 👅8.5/10牛肉嘅份量都真係幾多下 冇諗過可以係一間泰式餐廳食到咁多份量嘅牛肉😂😂 建議大家唔使嗌咁熟(不過都係自行衡量會好啲) 冇咁熟嘅話 肉質更加

佢哋嘅食物都唔錯幾值得推介🙌🏻
海鮮蝦球串、燒帶子、極上安格斯牛柳粒 👅 9/10

鮮蝦泰國金柚沙律 👅 8/10

風味燒豬頸肉 👅 9/10

極上燒安格斯西冷牛小排配白飯 👅8.5/10
牛肉嘅份量都真係幾多下 冇諗過可以係一間泰式餐廳食到咁多份量嘅牛肉😂😂 建議大家唔使嗌咁熟(不過都係自行衡量會好啲) 冇咁熟嘅話 肉質更加鮮嫩🥰🥰

串燒拼盤 👅9/10
食泰國菜 必食串燒是常識吧🤣 真係每一次食泰國嘢都要叫串燒 尤其是係九龍城啲傳銷串燒都幾真係幾好食🥰😼 拼盤就真係咩都有少少 咁就好啱我呢啲選擇困難症嘅人🤣
雞腎沙嗲串燒 👅9/10
第一次喺小曼谷識佢哋呢一個雞腎串燒 今次見到餐牌上面有個”good”咁樣 所以就想試吓🤣 果然真係唔錯❤️ 食落去口感非常爽口🥰🥰 然後點埋佢哋嘅沙嗲汁真係一流😆

椰青 👅8.5/10
最後點少得椰青😆⁉️ 雖然喺香港飲椰青冇咗喺泰國飲嘅風味🤣 但係呢一度嘅椰青都真係幾大個😙😙 味道幾清甜 飲落都幾爽下😍

偷偷地同大家講 小編…每人飲左兩個…😂 因為「泰好飲」了😆😙😙😙
建議大家可以同屋企人朋友飯聚嘅時候都可以嚟呢一間❤️😼 好多泰國菜可以選擇😆 份量對兩位小編嚟講都算係幾多😍
小曼谷海鮮燒烤屋
📍九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖