2021-03-30
好耐都冇特登入九龍城食泰國菜🐥見最近番工唔算太忙就約左朋友一齊放工去食晚飯☺️揀左呢間local小店🙆🏼♀️~🍢串燒三拼(豬牛雞) $77🍢平時見開泰國餐廳入面既串燒都唔平,呢間6串串燒只係$77,就即刻決定叫黎試下⛄️一上枱就聞到碳燒同沙嗲既香氣💃🏻一串既size比想像中大份,味道都唔錯🤩三種肉我同朋友都最中意豬,有碳燒味既同時肉質都keep到嫩度,有驚喜☺️🥘冬蔭功(小) $74🥘另外都叫左個冬蔭功湯,我同朋友都好中意!平時叫既冬蔭功成日都淨係得辣味,呢個酸度同辣度都好夠🤍仲平衡得好好,入面既蝦仲好大隻同彈牙,幾出色👍🏻🍝蛋包鮮蝦金邊粉 $72🍝金邊粉都係好大份💁🏼♀️係正宗個種pad thai而唔係港版加茄汁炒個種,鑊氣都重~~我都比較中意呢款🙆🏼♀️🥬泰東生菜包 $74🥬最後就叫左呢個肉碎生菜包,肉碎都係比想像中多好多😂食落充滿泰國香料味,用生菜包住食一d都唔膩🙆🏼♀️好抵食☺️☺️佢地每碟餸份量真係好多😂最後打包左個一人分量既野食走,埋單都仲只係每人$150🤔🤔成間餐廳比我既感覺就係大件夾抵食🙊😂經過九龍城一定會再黎幫襯☺️🙆🏼♀️———————————味道😋:9/10價錢💰:9/10服
🍢串燒三拼(豬牛雞) $77🍢
🥘冬蔭功(小) $74🥘