2025-06-29 1270 浏览
諗起食泰國菜一定會想去九龍城食😋,因為好多正宗泰國人主理嘅泰國餐廳。不過平時啲餐廳裝修就係比較old school啲,而有幸今次去呢一間新餐廳試新嘢,一入去覺得環境前衛好多,啱曬年輕人去❣️。講返啲食物先!今日嗌咗signature嘅湯河,味道好濃,好足料,個溫泉蛋蛋白都滑捋捋,好鬼惹味🤤。至於個生蝦🦐呢,98蚊有九隻,係非常極度之爽口,超新鮮的感覺,個source都好味。另外仲嗌咗個蟹肉奄列,不過呢個就貴啲,要148蚊,但係真係淡淡都係蟹肉,同埋個味道好香口,加埋佢配嘅辣醬,令個雞蛋味道更加有層次💯,真係非常好食。老實講同九龍城其他泰國舖相比,佢真係好特別,味道都好突出。不過價錢就會貴過其他泰國舖,除咗個生蝦之外,碗面都要88蚊,仲嗌左杯西瓜沙冰都要48蚊,相對其他同區餐廳價錢就唔係太平,不過都值得一試😝!