2022-12-12 293 浏览
前排同朋友想搵個地方食吓串燒、吹水,就去咗呢間九龍城嘅居酒屋😙 店內有各式日本擺設,幾好feel~我哋揀咗窗口位坐,一路食飯一路睇街😆 佢有offer 好多款嘅食物,有串燒、沙律、飯團、烏冬等好多都係好正嘅送酒菜☺️紫菜芥末八爪魚 $58八爪魚份量唔少,另配上脆紫菜,可以將八爪魚放上紫菜食🐙 芥末八爪魚嘅芥未味濃,特別係將八爪魚配紫菜食嘅時候,芥末味突出,食落都幾攻鼻😤 反而齋食八爪魚嘅話,就冇咁strong, 各有特色🤓蟹肉蟹羔甲羅燒 $88甲羅燒都算係居酒屋必食之選🦀 蟹蓋入邊鋪滿燒香咗嘅蟹膏同蟹肉,撈埋蛋黃嚟食,啖啖蟹膏,好邪惡!另有數塊梳打餅,加上蟹膏,可以減一減膩😜脆皮風鱔 $88食串燒必叫🥰 我最鍾意叫燒鱔,外皮脆香,鱔肉仲keep到嫰身,外脆內軟😚 而且,鱔肉仲好juicy,帶點半溶口感,正😎鹹蛋媽媽素肉棒 $48呢個素肉棒係店員大推‼️ 佢話佢哋試過好多款素肉先揀呢隻,食落有啲似免治雞肉串,有啲爽口嘅粒粒,味道帶鹹🐥燒原隻日本魷魚 $128原隻魷魚送酒正🦑 上面有燒汁,鹹鹹甜甜,加埋蔥花同芝麻就更香口😉 魷魚切成魷魚圈,唔會太韌😛紫蘇三味雞肉串 $48將雞肉整成三粒小丸子咁

紫菜芥末八爪魚 $58

蟹肉蟹羔甲羅燒 $88

脆皮風鱔 $88

鹹蛋媽媽素肉棒 $48

燒原隻日本魷魚 $128

紫蘇三味雞肉串 $48
將雞肉整成三粒小丸子咁🍡 每粒配上不同醬料,有咸有甜🙂 最鍾意明太子個粒,明太子本身帶鹹鮮味,撈埋雞肉丸食,更顯雞肉味😗

杳森青提豚肉卷 $48
居酒屋不時都有水果做材料嘅串燒,今次就有青提🍇 大大粒青提被豚肉卷住,青提加熱後更突出甜味,暖暖哋又爆汁☺️ 加燒香咗嘅豚肉,有啲油脂,都好match😘

秘製半熟堅魚他他 $118

香蔥吞拿魚薄脆 $88