原來觀塘區都有和牛漢堡扒食🤩 餐廳叫牛霸王,喺觀塘成業工業大廈,即刻去食! 手打和牛漢堡扒丼飯🌟最最最必定要食就梗係手打和牛漢堡扒丼飯(唔係嘅話做乜要嚟呢間餐廳?😂)原來每日限量😲 賣晒就無~ 醬汁同配料都可以再揀~ 醬汁有三種,分別係秘製漢堡汁、白味噌汁、日式咖喱汁。配料有芥辣酸瓜。、日式泡菜。而我就揀咗秘製漢堡汁,仲叫多汁添😝 配菜要芥辣酸瓜,蘭王蛋另上~不愧係招牌菜,堪稱九龍區漢堡扒界天花板~ 因為漢堡扒係人手打,漢堡扒鬆軟入口即溶,又有油脂香,配上撈有秘製漢堡汁同蘭王蛋嘅肥嘟嘟日本米飯,再加少少秘製芥辣酸瓜😱 令一啖飯嘅味道層次非常豐富,好好食~ 芥辣酸瓜,一啲都唔辣,反而好清新,令人不斷想食,食唔停口~蘭王滑蛋吉列豬扒飯🌟另外一個餐叫咗當日menu嘅廚師推介 - 蘭王滑蛋吉列豬扒飯🤩 真係估佢唔到,吉列豬扒都超好食!餐廳應該改名叫農場霸王先啱😂 丼飯新鮮熱辣,蛋香加飯香已經係絕配,仲要有香脆嘅新鮮吉列豬扒,簡直好食到無得頂😋除咗飯餐,仲叫咗一堆小食~日式牛肉薯餅⭐️⭐️⭐️⭐️牛肉薯餅,炸得香鬆脆,而內層薯蓉綿密細軟,帶嚟雙重口感😋吉列蠔⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蠔雖然唔大隻,但勝在夠Creamy同

手打和牛漢堡扒丼飯🌟

蘭王滑蛋吉列豬扒飯🌟

除咗飯餐,仲叫咗一堆小食~

日式牛肉薯餅⭐️⭐️⭐️⭐️
牛肉薯餅,炸得香鬆脆,而內層薯蓉綿密細軟,帶嚟雙重口感😋

吉列蠔⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
蠔雖然唔大隻,但勝在夠Creamy同鮮味,再加秘製芥辣酸瓜沙律醬,滋味程度更提升,推介要食!

雞皮餃子⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
以目前為止,係我食過最好食嘅雞皮餃子。雞皮去油炸到薄脆,餡料清淡唔油膩,好食抵讚👍🏻
2024-06-18