爸爸話未食過蒸氣火鍋 所以今日一家人帶佢佢,黎嚐嚐鮮!我哋一行四人叫咗個首爾塔同人參雞湯底。呢個塔有勁多海鮮,超期待!塔黎前佢哋serveD韓式前菜都幾好味!嘩!先黎第一層係象拔蚌同蟶子兩種都勁有鮮味同時間剛好!正!第二層嘅元貝好大隻好鮮甜好多汁!第三層係海蝦同大花蛤,蝦同花蛤又新鮮又彈牙!第四層係好鮮味嘅北寄貝同又嫩又鮮甜肉厚嘅龍躉!第五層係我好期待嘅肉蟹(小妹係蟹痴),兩隻蟹都係勁多蟹膏!D蟹膏好甘甜鮮美!同隻蟹真心多肉!好正呀!好滿足!其實我食到開始有D飽啦!哈哈!我以為都差不多!會冇咩海鮮...點知跟住仲有刀蚌同鮑魚!隻刀蚌好大size...好鮮!同隻鮑魚好有驚喜!以為食到尾蒸咁耐會老但係仲好嫩好好味!食完層層海鮮就係個有晒所有海鮮精華嘅人參雞粥!個粥好鮮甜,粥裏面有花甲同年糕,好豐富!隻參雞一D都唔馬虎!雞入面嘅糯米有晒隻嘅甜味加埋少少人參味!好正呀!
爸爸話未食過蒸氣火鍋 所以今日一家人帶佢佢,黎嚐嚐鮮!

第三層係海蝦同大花蛤,蝦同花蛤又新鮮又彈牙!
海蝦  花蛤

第四層係好鮮味嘅北寄貝同又嫩又鮮甜肉厚嘅龍躉!
北寄貝    龍躉

第五層係我好期待嘅肉蟹