2022-08-31 891 浏览
每次起身都想explore下附近嘅Cafe,九龍城其實真係有好多靚嘅Cafe未去過,今次終於的起心肝嚟慵懶生物。雖然天氣好熱,但坐響出邊確實係有另一種味道,加上佢出邊有一把吊扇,同埋體貼地提供一部冷風機,所以坐響出邊都唔會熱到出汗坐低第一時間叫番杯cold brew 咖啡冷靜一下,味道比較偏nutty,個人口味來講都OK,如果可以大杯少少更好😛。午餐我叫咗椒絲腐乳卡邦尼意粉,見好多人推介,當然要食佢嘅招牌菜式賣相相當吸引,橙紅色嘅蛋黃撈完之後,個意粉偏濕潤,啲汁相對亦好傑身,食落確實腐乳味好出,但純粹個人意見,整體味道偏鹹,食完之後好快就飲晒杯咖啡(所以希望杯咖啡可以大杯啲😝🙏🏼)最喜歡係餐廳歡迎毛孩淨係呢一點都值得再嚟。

椒絲腐乳卡邦尼意粉
(所以希望杯咖啡可以大杯啲😝🙏🏼)
最喜歡係餐廳歡迎毛孩
淨係呢一點都值得再嚟。