2010-10-10 48 浏览
九十月的生日飯局再次幫趁富臨,原因係包房平,房間算大,麻雀檯都可以容納兩三檯。是晚一行13大人1BB,菜式如下:鴻運乳豬拼盆:有乳豬、油雞、燒鴨、叉燒、海蜇及分蹄,味道唔差,但就凍咗啲。碧綠蝦球蚌片:蝦就冇見到,反而珊瑚蚌就大大件。好爽口玉環瑤柱甫:大大粒,應該不錯,因為席中只得十二件,我棄權了。但配菜的小唐菜及草菇亦都唔差。金磚龍皇卷:有兩款,海鮮卷及椰奶卷,海鮮卷中的海鮮只得一隻蝦,反之椰奶卷仲好味。紅燒花膠雞絲翅:OK啦!蠔皇鮑片玉掌:玉掌大大隻,鮑片都唔差,仲有大量生菜墊底,我覺得是晚最好的一道菜。清蒸大海斑:火喉拿捏得不錯,冇蒸過火。當紅脆皮雞:脆皮,但唔夠熱。生炒糯米飯:賣相靚過伊麵 野菌炆伊麵:手腳慢食唔到飯嘅我,發覺伊麵都不錯,入味。美點:像泰式糕點迷你腰果酥,腰果酥唔夠鬆脆。紅豆沙:很甜很甜合時生果:西瓜拼哈蜜瓜服務方面,樓面的阿姐都很落力,不錯。唯一要投訴是的上菜真的很慢......很慢......很慢..........
是晚一行13大人1BB,菜式如下:
綠蝦球蚌片:蝦就冇見到,反而珊瑚蚌就大大件。好爽口

紅燒花膠雞絲翅:OK啦!

清蒸大海斑:火喉拿捏得不錯,冇蒸過火。

當紅脆皮雞:脆皮,但唔夠熱。
生炒糯米飯:賣相靚過伊麵
野菌炆伊麵:手腳慢食唔到飯嘅我,發覺伊麵都不錯,入味。

美點:像泰式糕點迷你腰果酥,腰果酥唔夠鬆脆。
紅豆沙:很甜很甜
合時生果:西瓜拼哈蜜瓜
服務方面,樓面的阿姐都很落力,不錯。
玉環瑤柱甫
碧綠蝦球蚌片