2020-07-27
疫情期間出街食飯要好小心,同朋友去咗校長燒肉,兩個人有自己卡座咁樣會安全啲。每個人出去拎嘢食都要帶返口罩,確保係拎食物時候都係安全!首先行一轉見到飲品好多選擇,除咗有罐裝同盒裝飲品之外仲有清酒同埋茶嗰啲,最令我驚訝係佢竟然有一個花茶嘅Corner,我決定食完燒肉就沖壺花茶解下油膩!我見到啲任食刺身都有好新鮮嘅選擇,冇諗過任食都可以有原隻赤蝦同埋帆立貝刺身,我前後食咗好多隻赤蝦同帆立貝咩都抵返晒!沙律同埋前菜區,淨係沙律都有好幾款又有啲未撈醬嘅蔬菜車厘茄枝豆等等!前菜有中華沙律餃子等等好多選擇!最欣賞係佢啲泡菜有不同款式嘅泡菜例如醃酸蘿蔔醃苦瓜同埋有正常嘅泡菜,一路燒肉一路食醃蘿蔔解油膩一流!😍😍😍到燒肉嗰度真係太多選擇本身想樣樣事少少但係都食唔晒,下次要來食埋其他款式先得!竟然比我見到好多蒸籠,佢竟然有點心俾大家食,我哋食咗魚肉燒賣出奇地好味唔會一味得個粉字!蒸籠細細個,好得意!去到甜品嘅時間我實在係太飽了,淨係食咗啫喱同其中一款雪糕就食唔到其他,下次一定要留肚食甜品先得!