2019-02-26 172 浏览
今次回頭再食都係因為上次用餐experience好好,食物好服務好。但今次同同事lunch time黎完全跌破眼鏡。好失望,原本好希望呢間cafe可以繼續做落去,今次之後就不會再去了。-好記得上次係因為類似雜誌的page介紹而認識。上次食過fish and chips好滿足,印象深刻。今次Lunch time experience......一入到門口,有枱埋緊單,同記得樓上都有位的,所以問店員有冇位。店員一句得埋黎「冇位啦」。我呆一呆,連生意都唔做嗎?我再問埋緊單呢枱可以等嗎?佢先話係門口等。-入座後,快手揀野食野飲。三個A餐-日式肥牛飯+1杯熱桃茶,2杯凍。店員話今日冇飯,得意粉,大家都ok冇問題。等左大半個鐘開始望下有冇野食出。一直聽到廚房定測吧同事係咁呼喝樓面唯一一位同事。野飲終於到。第一杯熱既冇事,但之後2杯都係熱。同枱同事等到好躁底,不過我地叫佢算數。-之後突然上左客蕃茄蝦天使面嘅東西。成枱冇人敢郁呢碟野。到底係我地get錯「今日冇飯得意粉」定點?追問店員......我地👯‍♀️:我地要A餐渦店員👩🏻‍🍳:係呀A餐我地👯‍♀️:意粉就係轉左做呢個呀?店員👩🏻‍🍳:係呀冇錯...
今次Lunch time experience......

之後突然上左客蕃茄蝦天使面嘅東西。

我地👯‍♀️:我地要A餐渦
店員👩🏻‍🍳:係呀A餐
我地👯‍♀️:意粉就係轉左做呢個呀?
店員👩🏻‍🍳:係呀
冇錯...店員真係全程答「係呀」。店員比我感覺精神狀態不好,意志唔太清晰。十分confuse情況下,冇人起筷,等緊其他餐上菜。
突然廚房同事鬧樓面:呢個B餐你做咩上比人地呀?人地要A餐呀。
而個位店員先拎走個餐送上樓上。
再等就上左3個肥牛意粉。
日式肥牛意粉

呢個意粉令我好失望,等咁耐經歷咗個咁嘅對答環節,竟然得到咁嘅野,我真係無言。
汁同意粉比例好錯,汁少意粉多,好似乾啃個面咁
日式肥牛應該係外面買汁整,亦係較正常的一部分。完全唔明白點解要等大半個鐘。
食飯時間原本應該是一小時,好彩公司較輕鬆,最後食左我2個鐘......
最後埋單,廚房店員出黎埋單,而單上係mark左1熱2凍飲品,唔明點解都出錯。最後店員冇收到$2凍飲錢。
整體...唔會食下次了。好想支持本土小店cafe,但今次經歷太差了。
*以上描述為100%真人真事經歷。絕無加鹽加醋或打手成分影響此食店。只是分享及食評。

2019-01-18