疫情期間久違了的外出晚餐,今晚就約左朋友去試下食雞煲。去到門口再坐低都唔覺有咩特別,點知原來鋪面後半部用懷舊香港街景做主題,岩晒各位打卡加食好野。🐔麻辣雞煲因為朋友唔食得辣,叫就左小辣。雞煲調味剛剛好,我可惜食小辣,食得辣既話真係建議食辣D。雞肉煮到剛剛好,鮮嫩唔鞋口又入味,2個人食半隻都爭D唔夠食。🐙墨汁墨丸大大粒,而且咬落入面都有唔少墨魚肉。🥒鮮荀片鮮甜爽脆,食落無渣,加分。🐚鴛鴦蚌人份量都唔少,珊瑚蚌質素可以,貴妃蚌就好有驚喜,唔小心淥耐左都仍然爽口,必點菜式。🐖豬大腸其他雞煲餐廳既豬大腸大部份都係無乜處理過,而呢間既就有先滷過,自然味道層次更加豐富。💥鮮炸響鈴卷如果你以為係普通來貨就錯嘞,佢比普通食到既大一倍,更加鬆脆,自然能夠索更多湯汁。💁🏻‍♀️總結雞煲同配料都有質素,而且環境舒服整潔,值得再去。

🐔麻辣雞煲

🐙墨汁墨丸
大大粒,而且咬落入面都有唔少墨魚肉。

🥒鮮荀片
鮮甜爽脆,食落無渣,加分。

🐚鴛鴦蚌

🐖豬大腸