2012-03-29 105 浏览
天气开始回暖,所以同朋友谂住趁天气仲系冻冻地的时候就去食番次煲仔饭见到OPENRICE, 坤记都真系几出名~ 所以就放工去试下啦~~~其实等左唔系好耐就有位~ 同埋预左佢冇咩服务态度可言~ 所以我地都但求好食就OK 架啦~由于煲仔饭需时,所以我地都好似其他人咁叫番几个小菜我地叫左椒盬鲜鱿, 椒盬白饭鱼, 炒小白菜,黑椒牛仔骨煲 (其实都几多~ 我地得两个人食)佢既小菜确实系有料到! 椒盬鲜鱿, 椒盬白饭鱼香得黎又唔油, 个粉浆又唔厚小白菜都唔差~ 不过可能夜得济,我地想叫既通菜同西洋菜都卖哂,我地又唔想食芥兰WOR~ 于是就叫左小白菜其实佢炒得好嫩架~ 系屋企炒唔到咁嫩~ (不过其实都知佢用左好多油架啦)牛仔骨....好食架~ 可惜我地太饱啦~ 好啦~到主角煲仔饭其实个饭系好香, D 甜豉油都好好味~~但系我真系唔明点解D人会咁钟意食有咁多饭焦既煲仔饭~佢起码有1/3 都系饭焦,咬都咯咯声~同咬到好攰~~仲有就系有冇人觉得D饭好生~ 其实D饭焦分别就系D饭未熟个时就煲到佢焦,搞到D饭焦好似D虫虫咁~一间间,加埋D豉油仲似LOR~不过除左D饭生~ D 𩠌都好足料既~ CONCLUSIO

由于煲仔饭需时,所以我地都好似其他人咁叫番几个小菜
佢既小菜确实系有料到!
椒盬鲜鱿
椒盬鲜鱿, 椒盬白饭鱼香得黎又唔油, 个粉浆又唔厚
牛仔骨....好食架~ 可惜我地太饱啦~

好啦~到主角煲仔饭
腊味滑鸡饭
其实个饭系好香, D 甜豉油都好好味~~
但系我真系唔明点解D人会咁钟意食有咁多饭焦既煲仔饭~
佢起码有1/3 都系饭焦,咬都咯咯声~同咬到好攰~~
不过除左D饭生~ D 𩠌都好足料既~
CONCLUSION:可一试~ 但我唔会再去食多次~ 好食既小菜同煲仔饭系其他地方都可以食到~
2012-03-28
等候时间
30 分钟 (堂食)
椒盬鲜鱿