2009-02-25 9 浏览
屋企人成日想食日式煎餅, 但係香港真係好少舖頭有得食(至少我唔知), 講左幾個月, 終於去左. 一入到去, 嘩~ 一個人都冇, 七點半喇wor! 金融海嘯d人冇飯開定要喪OT? 跟住有個日本人招呼左我坐低, 發覺間野都舊舊地, 成牆有好多日文介紹, 好日本家庭小店feel. 前菜: 牆上周圍寫住所有人都要卑20蚊前菜費, 有d被o昆既感覺....不過個豉油碟size鴨胸沙律又真好好味. 兩片鴨胸好淋. 完全唔鞋, 有汁, 好過好多法國餐廳整!! 豚肉蛋薄餅: 係佢個熱賣list 第一位. 個人認為唔算特別好食. 叫ok 啦. 料係足, 但個皮稍嫌厚, 最初食係脆的, 但食到尾就好硬. 汁可以多d. 另外叫左支茶.服務都幾好. 好日本既客氣招呼. 不過由於係即叫即整, 野食都要等一輪. 總結: 我要卑個笑因為香港冇乜地方有得食. 日本家庭小店feel亦少有, 尤其響銅鑼灣呢d地方. 所有會encore.

另外叫左支茶.