2020-09-01 27 浏览
雖然疫情關係,森仔少左好多係街外食飯。不過,難得中午去到中環附近工作,就想著對自己好d,食食久違既金鶴拉麵。佢個位置係中環半山位,係地鐵🚇站行10分鐘就到。附近幾優靜,都幾舒服。餐廳🍴環境一如以往都光亮整潔,給人舒服的感覺。而店內餐桌不多,招待人數大約20人,所以客人坐得舒適,有足夠空間傾計,不受別人影響。而吧枱既設計,更可以讓客人清楚睇到廚師煮食方法,更顯專業又衛生的餐廳🍴👍🏼👍🏼👍🏼當天我地叫左金牌白雞湯沾面,鰻魚串,鰻魚肝和黑椒牛肉串😍白雞湯沾面🍜個湯底真係好濃好正,滿有忌廉和雞的鮮味😍😍令人飲唔停口。而麵底夠彈牙,配上一口熱雞湯,一口彈牙拉麵👍🏼👍🏼👍🏼正。搭配非常,食唔停口。而餸料有2件雞片,2件燒豚肉。個人喜好雞多一點,因為夠嫩滑和重雞味,配上白雞湯一流!而燒豚肉亦用心既,燒到熱熱的並油脂分佈得好好。鰻魚串,鰻魚係餐廳另一個出名的菜式。一串鰻魚串,大約4舊。鰻魚厚身,亦彈牙和有咬感。最正係個骨膠原比其他鰻魚較重,配上燒汁,味道提升了幾個層次👍🏼👍🏼👍🏼鰻魚肝e個平時好少何食到。今次森仔試一試下,佢都幾正。首先即叫即燒,真係好有誠意。而個魚肝亦都好補身,正丫!黑椒牛肉串燒牛肉
雖然疫情關係,森仔少左好多係街外食飯。
佢個位置係中環半山位,係地鐵🚇站行10分鐘就到。
附近幾優靜,都幾舒服。

餐廳🍴環境一如以往都光亮整潔,給人舒服的感覺。

當天我地叫左金牌白雞湯沾面,鰻魚串,鰻魚肝和黑椒牛肉串😍

白雞湯沾面🍜
個湯底真係好濃好正,滿有忌廉和雞的鮮味😍😍令人飲唔停口。
而麵底夠彈牙,配上一口熱雞湯,一口彈牙拉麵👍🏼👍🏼👍🏼
正。搭配非常,食唔停口。
而餸料有2件雞片,2件燒豚肉。
個人喜好雞多一點,因為夠嫩滑和重雞味,配上白雞湯一流!
而燒豚肉亦用心既,燒到熱熱的並油脂分佈得好好。

鰻魚串,
鰻魚係餐廳另一個出名的菜式。
一串鰻魚串,大約4舊。
鰻魚厚身,亦彈牙和有咬感。

鰻魚肝
e個平時好少何食到。
今次森仔試一試下,佢都幾正。
首先即叫即燒,真係好有誠意。
而個魚肝亦都好補身,正丫!

黑椒牛肉串燒
牛肉串燒,採用高級日本🇯🇵牛肉粒。
燒得8成熟,外面香脆,鎖住肉汁。
配上黑椒,串燒起來,惹味非常👍🏼👍🏼

總括而言,餐廳🍴的食物,環境和服務均係一流,特別係附近反工既人士一定試試。而餐廳亦都推行會員制和儲分制度,可以用黎換食物用🤩🤩真係食得多,賺得多😍