餐厅: Mokumoku Yakiton (永光商業大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-03-15 38 浏览
2024年2月20日 星期二今晚放工之后突然好想食下串烧,所以同老婆去左铜锣湾既mokumoku,好彩去到既时候仲有位,坐多一阵间成间餐厅已经坐满人好快我哋就已经叫左想食乜,店员一点完餐就送上前菜蕃茄沙律,系原个蕃茄黎,已经切好左方便进食,味道酸酸地几开胃,同个酱汁几夹,上面仲有葱花添之后有牛蒡渍物,咬落爽脆又多汁,加埋芝麻更加好食呢个系刺身三味,分别有三文鱼、帆立贝同虾,全部都好新鲜,而且三文鱼好厚切,咬落去都充满油份,帆立贝加埋柠檬汁一齐食感觉更加突出鲜味之后有豆腐油扬,外皮炸得好香脆,里面嘅豆腐就好香滑,淋上嘅酱汁味道啱啱好,唔会太过咸,仲有木鱼增加口感然后有西班牙黑豚肩肉串,非常多肉汁,而且食落去唔会太韧,调味啱啱好,食完都唔会觉得好口渴再嚟系鸡翼串,鸡皮烧得好香,咬落去脆卜卜,而且个口唔会有好多鸡油,里面嘅鸡肉仍然保持嫩滑,唔需要太多调味都已经好好食跟住有鸡软骨串,同样地上面加上左少少调味粉,食落几惹味,软骨脆口呢个系芦笋猪肉卷,一片片猪肉包住成条芦笋黎烧,烧完之后芦笋仍然多汁,猪肉完全唔韧,同芦笋嘅味道好夹,而且食完都唔觉得好油腻添最后仲有三文鱼鱼头,识食嘅话就知道边个部位
2024年2月20日 星期二

之后有牛蒡渍物,咬落爽脆又多汁,加埋芝麻更加好食

最后仲有三文鱼鱼头,识食嘅话就知道边个部位最滑溜,用嚟送酒一流,而且唔需要点酱汁鱼头都已经好够味

埋单每人大约三百几蚊,好似去咗日本一转咁,食当地正宗嘅日式居酒屋
2024-02-20