2021-09-18
真真真係好耐冇出街吃食韓式燒烤放題了,今次趁暑假,同仔仔一齊去咗食呢間韓牛牧場120分鐘放題。餐廳位於銅鑼灣,位置都算十分方便。入到餐廳內,立即發現設有兩個自助吧,多款前菜及沙律菜,除了韓式常見的泡菜及醃製配菜之外,更有凍蝦,可供客人無限添食。另外,亦有飲品櫃,非酒精飲品亦是自助任飲。放題除了不同肉頗選擇之外,更有多款魚生刺身。我們點了幾款魚生刺生,三文魚腩十分肥美鮮甜,仲有甜蝦、北寄貝及帶子,都同樣不錯。此外,還有壽司可供點選。然後有海鮮拼盤(燒烤用),有蝦、扇貝,及多款貝殼類。限量加送的,當然唔少得有韓牛一份,包括有四款不同部位的牛肉。另外每人仲有一件羊扒。至於其他任叫肉類真係好多,有魚、豬、雞、牛、蔬菜及串燒。老實說,未食曬全部已經十分飽飽了。整體來說食物選擇多元化,而且品質亦都不錯,尤其魚生刺生十分鮮甜。而且價錢亦相當合理,餐廳使用韓式的光波爐燒烤,食完沒有一身油煙的味道。
然後有海鮮拼盤(燒烤用),有蝦、扇貝,及多款貝殼類。