2021-05-27
對上一次食放題已經唔知道係幾時🤣 上星期見九龍灣呢間日式餐廳做緊週末半自助餐 價錢幾抵食 而且裝修幾靚 就去試試佢 餐廳喺零碳公園附近 環境清幽舒適 感覺就係chill住咁食放題🍀 $238包一個自選主食 有8款可選 其他刺身、壽司、小食、串燒、沙律同汽水任叫 不過每款嘅選擇唔算好多 主食方面 我地叫咗冷熱食各一款~ 三色丼有拖羅蓉、三文魚籽同海膽 而鍋燒牛柳粒玉目丼就有甜椒、牛柳粒同流心蛋 略嫌兩款主食嘅飯粒都比較黏同濕潤⋯⋯生冷野都係一般放題水準啦 反而比較鍾意佢嘅小食 encore咗幾次佢嘅三文魚鰭、芝麻雞翼同芝士年糕!!😛 雞翼香口 三文魚鰭微脆而juicy😋 而芝士年糕外脆內軟糯 簡直就係煙韌控嘅恩物😆 而串燒中嘅牛舌亦唔錯 幾軟稔 另外每位會送一隻磯煮鮑魚 味道鮮甜彈牙