2018-01-12 150 浏览
一向都最怕係平日夜晚踢波,唔係因為唔想踢喎,係唔知食唔食嘢好,食咗先踢又怕肚痛,踢完先食又怕胃痛!今日就最好,要加班,公司已幫我做了選擇,唔洗煩。食宵夜,最好彩有依間舖,又開得夜又係旺區,全靠LEE"狗仔粉"支援下我,我已經唔係第一次幫襯,每當踢完波都仲可以嚟食,真係如獲至寶一樣,唯一缺點係坐位迫咗少少啫。佢嘅"狗仔粉"同"鴨肉碗仔翅我最鐘意食,今日就食咗"狗仔粉",煮得軟硬度剛好,口感又唔會太過淋,湯底係有冬菇粒粒同蝦米粒粒,有鹹香味,都算惹味的,而最吸引我嘅就係佢有勁辣菜脯,仲要係任落,真係好正,好夠辣,試過有一次,個朋友落得太多,辣到咳,佢太貪心了,真係比佢笑死。

2018-01-10