這間甜品我好久沒來吃了,不過都想為這間鋪寫一寫食評! 初初第一次來的時候很有期待,因為我很喜歡西式甜品,所以我第一次來試了二人份的那個雪雪堡,應該就是朱古力窩夫疊層層雪雪堡字好細,而我男朋友就叫了一杯飲品(忘了是什麼了,現在餐牌沒有),那當然是他的先上啦,結果很普通,冰很多,水很少,杯又細,一點都滿足不到他,然後就是等等等等等我的雪雪堡出來了! 正,很大碟,上面3大球雪糕,窩夫中間又有一堆士多啤梨,再有朱古力醬JLT滿,賣相不錯,切下去2層窩夫再搽雪糕吃,嘩,好味道,窩夫外層有d硬,唔算脆,但內係軟的,唔錯,結果我食左大半,他吃小半,佢地仲好細心比左2杯仔熱水我地清下個口(可能張台太細,用杯仔好d掛),埋單約100蚊左右,個店員仲送返張吸印仔卡比我,滿35蚊就有一個印,每滿3-4個就送番一樣野比你,最後仲係送紅豆栗子窩夫添,不過我對紅豆栗子興趣不大呢,不過這樣就令我有興趣食第2轉! 第2次來吃,就想試下其他野啦!咁就叫左個串燒三三三兄弟(因為見個名得意)同埋個朱古力二人世
這間甜品我好久沒來吃了,不過都想為這間鋪寫一寫食評!

,然後就是等等等等等我的雪雪堡出來了!
朱古力窩夫疊層層雪雪堡,側面
,不過這樣就令我有興趣食第2轉!

第2次來吃,就想試下其他野啦!咁就叫左個串燒三三三兄弟(因為見個名得意)同埋個朱古力二人世界,咁個三兄弟到先
串燒三三三兄弟
賣相係幾華麗的,但係就唔知邊支係邊隻味,入口好多種口感(又炸粉又杏仁片又花生粒),食到攝晒牙縫,但個味唔係好深刻,記唔到,算係so far so good,之後就等到個心太軟了,yeah!
朱古力2人世界
朱古力2人世界,後面仲有糖霜和可可粉比你用
個賣相ok啦,很整齊,大大球雪糕,生果可以點朱古力醬食(點西瓜唔係好得),個店員仲比左3支野我加料,一支糖霜,一支可可粉仲有好似都係朱古力醬的(怕心太軟流漿唔夠可以加??咁一野插落去,有流少少,good,之後男朋友話,個心太軟真正的食法係搞拌成舊心太軟來吃,我汗晒....................(咁不如我叉一舊再倒朱古力醬唔好),第一啖入口唔錯,朱古力味好濃,蛋糕鬆軟,甜苦分明,我再用吃雪雪堡的方法,搽雪糕落心太軟度,好味!!

之後再來的沒有圖了,只好說一說我吃過些什麼啦!

1.四色豆花,本來很期待有幾4色,原來只係灑材料響表面,個豆花又唔滑,失望......

2.南極香蕉船,就係蕉同雪糕啦,不過個底有啫喱,有d特別,整體唔錯

3.公司雪雪堡,感覺就係朱古力窩夫疊層層雪雪堡的一人版,但黎到原來係土司底,仲容易切,雪糕熔左d滲入去土司再吃,入晒味,正,好似食緊雪糕多士咁,好味!!

4.芒果腸粉感覺上腸粉比芒果甜,甜到第3條唔係好想食..........普通

5.Tiramisu,我吃的的時候是用像碗又像碟的容器上(是盆?)(因為見到有人說用杯),內裡cream比軟多,蛋糕好少,底部有冇冧酒手指餅呢,我忘了,味道說不上好突出,記唔起

6.栗子紅豆窩夫用印仔卡換來的,栗子蓉好甜,紅豆普通,可惜沒有雪糕配來吃,配窩夫吃尚可
7.豆腐沙冰,入口好淡,豆味唔算好濃,有碎冰粒,細杯,到喉唔到肺...........

總括來說,我來吃的日子都不算少,質素都算是中上,賣相都不錯,地方又乾淨,係覺得張台太細,想放隻手上台托下頭都唔得(放左野食響度果陣),100分滿分我會比80!
2010-12-20
朱古力窩夫疊層層雪雪堡,側面