2018-08-17
去開金魚街買寵物用品 行過幾條街見到有間食日本嘢嘅餐廳 見咁耐冇食日本丼飯 一於入去試下雖然餐廳地方不大 一眼睇曬 晚飯時間已經座無虛席 入座率超高看看餐牌選擇都幾多 足足有兩本餐牌 而且價錢一啲都唔貴串燒最平九蚊一串 日式丼飯圖文並茂超吸引的最終我點了三文魚丼飯 三文魚砌到成棵玫瑰花一樣 勁靚呀中間放滿咗大量嘅蟹子 拌飯一起吃 咬落去卜卜聲 大大提升口感三文魚亦都好新鮮 半肥瘦的 魚油味豐富 而且份量多到見唔到底下嘅飯另外叫咗個天婦羅炸蝦卷 中間嘅炸蝦即叫即炸又熱又脆蝦肉彈牙爽口 外面嘅壽司醋飯鋪滿粒粒蟹子 配上沙律醬 整體嘅味道超配合刺身 三文魚腩及海膽三文魚腩厚切 入口超滿足的 第一個感覺係爽第二個感覺係鮮 第三個感覺係香海膽刺身鮮甜無比 入口有種化開嘅感覺最後點咗個醬燒帆立貝 日式嘅醬汁甜甜地 加上燒到表面帶點焦 勁香口帆立貝肉質鮮嫩依然帶有水分 非常彈牙
看看餐牌選擇都幾多 足足有兩本餐牌 而且價錢一啲都唔貴
串燒最平九蚊一串