2017-06-19
今日同朋友收工過銅鑼灣搵食,朋友知我鍾意食丼飯,特登帶咗我嚟SUPERDON。Superdon位置好易搵,一出地鐵站對面就係!可能因為未到rush hour,等咗陣就有位喇!入到去見到主要裝修都係白色,感覺好清新! 因為朋友鍾意熱食,我就鍾意刺身,所以叫咗一個北海道帆立貝·北寄貝·赤貝丼同埋一個特上天婦羅丼嘅set,大家可以share食。首先就上咗刺身丼,跟set有埋沙律小食同味噌湯(係我最愛嘅味噌湯!)沙律都唔係淨係得菜,仲有蟹肉同柚子,食落有口感又夠fresh! 刺身主要有三種貝類,三種都係我鍾意食嘅!帆立貝好夠味同新鮮,肉質又厚;赤貝就好爽口;而北寄貝就夠大塊,口感亦都好好!三種刺身堆滿成個丼!好滿足! 之後朋友叫嘅天婦羅丼都跟住上,我都有偷咗啲嚟食!啲天婦羅炸得啱啱好,食落唔會成口油,口感亦都好脆,尤其係蝦天婦羅,因為啲蝦好新鮮,所以炸做天婦羅啲肉都仲好彈口! 值得一提就係superdon嘅service好好,我跌咗筷子唔夠三秒就有侍應拎對新嘅比我! 總括嚟講superdon食物夠高質,地利位置方便,如果鍾意食丼飯嘅朋友都可以去試下!
Superdon位置好易搵,一出地鐵站對面就係!
可能因為未到rush hour,等咗陣就有位喇!
入到去見到主要裝修都係白色,感覺好清新!
刺身主要有三種貝類,三種都係我鍾意食嘅!
之後朋友叫嘅天婦羅丼都跟住上,我都有偷咗啲嚟食!