話說有一日係FB見到呢度既三色丼,就深深吸引住我😚,難以忘懷,所以早半個月已經BOOK定枱🙊三色丼視覺上既享受😃,擺放得整齊。自從係日本食完拖羅之後,就接受唔到香港既拖羅,所以今次都無抱任何期望黎試。但原來呢度拖羅魚味香濃,好有驚喜!!😃海膽都兩大件,好完整,好鮮甜,真係意猶未盡😜帆立貝海膽丼同三色丼既海膽相比,呢個丼既海膽就無咁靚仔😔,但好彩味道不相上下帆立貝係兩粒貝切成四件,都算甜,不過不失無論係樣子定味道,都覺得三色丼較為出眾,難怪咁多人都會點佢😱飲品白桃乳酸特飲: 都幾重桃味而且酸酸地 幾開胃 不過嫌太多冰,淡得好快巨峰乳酸特飲: 同普通巨峰飲品味道差唔多胡麻豆腐沙律豆腐只有兩件,不過放題黎講分量岩岩好。豆腐應該係蒸煮滑豆腐,豆腐味濃而且好滑。串燒冬菇: 冬菇表面好乾,但其實裡面水份充足厚燒牛舌: 朋友話唔中意見到D脷胎,所以唔食。我就食左一串,牛味好重,而且淋身雞軟骨串燒: 呢度D雞軟骨比較軟身,但雞穌味太重,唔中意七味魷魚鬚: 七味就試唔出,只係試得出辣味,而且好韌..好難咬刺身三文魚: 叫左兩次,第一次味道唔錯 只係唔夠肥美。但第二次就有筋...😞鯛魚: 魚味重,唔腥甜蝦

三色丼

海膽都兩大件,好完整,好鮮甜,真係意猶未盡😜

帆立貝海膽丼

帆立貝係兩粒貝切成四件,都算甜,不過不失

飲品

巨峰乳酸特飲: 同普通巨峰飲品味道差唔多

胡麻豆腐沙律

串燒
冬菇: 冬菇表面好乾,但其實裡面水份充足

雞軟骨串燒: 呢度D雞軟骨比較軟身,但雞穌味太重,唔中意

刺身

鯛魚: 魚味重,唔腥

甜蝦: size中規中矩,但味道唔夠鮮甜

小食
日式蒸蛋: 呢個係全餐唯一熱辣辣既食物 蒸蛋好滑 而且好”凍L”😄
吉列蠔: 我一個人食左差唔多6個,因為外層炸得酥脆,而內裡既蠔肥美且Juicy  YUMMY😋😍

芝士年糕: 上枱果陣只係微暖,似放左一段時間,所以D油滲返出黎。😵年糕唔算煙韌,但芝士味香濃,如果有岩岩炸出黎既就好啦
芝麻雞翼: 第一round,非常好食,朋友讚不絕口!! 外層香脆,食既時候D皮脆到滋滋聲,但內裡既雞肉嫩滑。 可惜 第二round滋滋聲不再
明太子玉子: 樣子十分討好,靚到好似甜品。😍明太子微辣,但玉子過熟唔滑

劍魚腩壽司
完全唔掂..劍魚腩十級乾,而且唔肥美,無魚油香

總結,任食食物質素麻麻,唔夠新鮮 只係微暖。主菜既刺身真係幾新鮮,但飯就一舊舊黏得制。

呢度環境清靜,上菜同收碟速度快,但落單好麻煩,人手明顯唔夠,長時間搵唔到職員落單。
2017-03-25