2023-06-17 67 浏览
📍天水圍又去濕地公園覓食啦~今次係以沐浴同小黃鴨為主題嘅Cafe🫧係新穎架喎😎❥ 鹹蛋鮮蝦燴飯($138)鹹蛋醬汁帶奶香,仲加入切粒鹹蛋黃增添風味同口感,但感覺可以再重D鹹香🐤另外欣賞飯粒質感吾錯,粒粒分明有嚼口蝦仁應該係凍貨,不過處理得好,吾會有雪藏味又保持爽彈🦐❥ 柚子蜜糖單骨雞翼($78)雞翼醃製得夠入味,柚子蜜糖汁甜酸清爽,非常適合夏天做開胃菜☀️❥ 意式酒心芝士餅($48)Tiramisu用個好得意嘅小浴缸裝住🛁芝士糊幾厚身同濃稠,有滿足到✨不過整體調味會比較偏甜,同埋冇點落酒❥ 自家製蘋果批 配雪糕($58)蘋果片酸酸甜甜仲保持到脆度,整體調味上其實吾差,配埋雪糕仲超開心😭不過批皮完全未焗透,食落好濕好黏口,仲有一啲麵粉嘅生味😕❥ Hojicha Latte($48)入口順滑細緻,焙茶甘香突出,比我想像嘅黎得驚喜☕️😆
📍天水圍

❥ 鹹蛋鮮蝦燴飯($138)

蝦仁應該係凍貨,不過處理得好,吾會有雪藏味又保持爽彈🦐

❥ 柚子蜜糖單骨雞翼($78)
雞翼醃製得夠入味,柚子蜜糖汁甜酸清爽,
非常適合夏天做開胃菜☀️

❥ 意式酒心芝士餅($48)

❥ 自家製蘋果批 配雪糕($58)

❥ Hojicha Latte($48)
入口順滑細緻,焙茶甘香突出,比我想像嘅黎得驚喜☕️😆