2021-12-28 4 浏览
又多一間好味馬來西亞菜,唔使食來食去都係嗰一兩間!! 🔘南洋鮮油燒麵包鮮牛油非常厚切,麵包裏面除咗牛油仲有斑斕醬,燒麵包脆脆地熱熱地,等到牛油半溶嘅時候食係最正!! 🔘泰式生蝦呢度除咗馬拉菜,都有一啲泰國菜可以order,選擇都幾多,生蝦新鮮一啲都唔腥,厚身大隻,自己鍾意同蒜片一齊食辣辣地!! 🔘怡保芽菜雞芽菜雞係怡保嘅代表美食,雞肉嫩滑有嚼勁,雞下面有大量芽菜,黃姜飯好夠味,青瓜都好有誠意睇真啲原來係砌咗個心形💚!! 😅🔘招牌老鼠粉狗仔粉/老鼠粉/銀針粉其實係唔係同一樣嘅嘢?! 配料有肉碎、香蔥、洋蔥、炸蒜、蝦米等等,食落好香口,最重要係有豬油渣,有一種好特別嘅油香味,老鼠粉好滑身!! 🔘馬來西亞拉茶🔘桔仔話梅水馬拉茶有個感覺係會好甜,但呢度還好唔算太甜,茶味濃郁好飲!!
又多一間好味馬來西亞菜,唔使食來食去都係嗰一兩間!!

🔘南洋鮮油燒麵包

🔘泰式生蝦