2021-02-16
.主打純素雪糕嘅DAMA🍦相信大家對呢間都唔陌生,經常係ig見到signature嘅火龍果雪糕舖頭嘅裝修都好靚,幾適合打卡~其實vegan概念係世界各地都越嚟越普及,係香港就比較新鮮所以👧🏻小編好期待試試純素食物,之後同大家分享~🤗.✨ 火龍果軟雪糕✨ 藍莓乳酪軟雪糕✨ 楊枝甘露軟雪糕味道每日唔同,可以留意番 @damajuice 嘅story highlight有特別preference嘅就要夾下時間🙈當日味道就係藍莓乳酪、楊枝甘露、火龍果口感同普通雪糕差唔多,都係好軟綿,原來純素軟雪糕咁正😍雖然係純素冇落鮮奶,但係口感一啲都唔似雪葩!楊枝甘露真係好好味,椰奶同芒果味都好出係👦🏻👧🏻小編最鍾意嘅口味火龍果幾濃味;藍莓乳酪就比較酸, 感覺好健康 xD.✨ 港式雞蛋仔軟雪糕除左用cone之外,仲可以+$26 upgrade做雞蛋仔芭菲🐣當日係朱古力味雞蛋仔,熱辣辣,有冰火嘅口感芭菲仲有生果同果仁,口感好豐富!.✨ 火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶✨ 士多啤梨芒果沙冰海鹽杏仁奶蓋係用豆腐做base,同平時飲開嘅芝士奶蓋有分別呢個配搭都幾特別,不過飲落覺得味道唔係太blend得埋🙈士多啤梨芒果沙冰都
主打純素雪糕嘅DAMA🍦
舖頭嘅裝修都好靚,幾適合打卡~
其實vegan概念係世界各地都越嚟越普及,係香港就比較新鮮
所以👧🏻小編好期待試試純素食物,之後同大家分享~🤗
✨ 火龍果軟雪糕
✨ 藍莓乳酪軟雪糕
✨ 楊枝甘露軟雪糕
有特別preference嘅就要夾下時間🙈
當日味道就係藍莓乳酪、楊枝甘露、火龍果
口感同普通雪糕差唔多,都係好軟綿,原來純素軟雪糕咁正😍
雖然係純素冇落鮮奶,但係口感一啲都唔似雪葩!
楊枝甘露真係好好味,椰奶同芒果味都好出
係👦🏻👧🏻小編最鍾意嘅口味
火龍果幾濃味;藍莓乳酪就比較酸, 感覺好健康 xD
✨ 港式雞蛋仔軟雪糕
當日係朱古力味雞蛋仔,熱辣辣,有冰火嘅口感
芭菲仲有生果同果仁,口感好豐富!
✨ 火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶
✨ 士多啤梨芒果沙冰
海鹽杏仁奶蓋係用豆腐做base,同平時飲開嘅芝士奶蓋有分別
呢個配搭都幾特別,不過飲落覺得味道唔係太blend得埋🙈
士多啤梨芒果沙冰都唔錯,酸酸甜甜幾清新~
👦🏻👧🏻小編就鍾意軟雪糕多啲 ( ´▽`)
火龍果軟雪糕 $42
藍莓乳酪軟雪糕 $58
楊枝甘露軟雪糕 $52
港式雞蛋仔軟雪糕 +$26
火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 $45
士多啤梨芒果沙冰 $48
———
⚠️注意注意⚠️ UberEats做緊33折promo⁉️😱
新用戶首筆訂單專享滿$150減$100嘅優惠🥳
‼️輸入優惠碼 “dnahk216j4g1” 或者㩒profile條link就得‼️
stayhome都要食好西👅 快啲下載UberEats睇下啦😋
不專業評分💯
食物指數 🍴: 💛💛💛💛🤍
環境指數 ⛱: 💛💛💛💛💛
抵食指數 🤑: 💛💛💛💛🤍
推薦指數 👾: 💛💛💛💛🤍
📍DAMA
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖
👉🏼 #ewhk尖沙咀 #ewhk甜品 #ewhk輕食
#尖沙咀美食 #美食推介 #吃貨 #食好西 #相機食先 #香港美食 #美食日記 #一路食一路post #hkfood #foodhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hkfoodlover #hkig #foodstagram