⿻⿻ 𝘴𝘮𝘢𝘭𝘭 𝘨𝘰𝘰𝘥𓏲𓏱𓏭𓏭今次一鼓作气介绍三间坚尼地城嘅cafe 第二间嘅系主打澳洲咖啡豆嘅small good 𓉬铺头唔算好大 座位主要就系门口对街嘅高脚凳同一整排嘅木椅 环境几静够舒适 主要系饮咖啡 嘢食都系得甜品冇主菜轻食 适合自己嚟做下嘢或者同朋友饮杯啡倾下偈 佢地最出名嘅系可丽露 见差唔多每枱都有点 不过我地俾个earl grey basque cheesecake吸引咗 摆一阵中间会边到超软滑 甚至有少少流心 伯爵茶味好浓 食到明显嘅佛手柑香味 而且食到几出嘅芝士味又唔会太甜 咖啡方面 佢地嘅white系用dukes blend 主要系苹果、焦糖、朱古力风味 Filter coffee有pour over同香港比较少见嘅batch brew 紧系要试下 ٩( ´ᆺ`)۶𓏲𓏱𓏭𓏭Earl grey Basque Cheesecake $58Batch Brew (Ethiopia Suke Quto Washed) $40Latte $40
⿻⿻
𝘴𝘮𝘢𝘭𝘭 𝘨𝘰𝘰𝘥