2021-02-09
銅鑼灣拉麵選擇都有幾多 之前試過呢間幾次都覺得佢地CP值幾高 所以諗都冇諗就再尼番呢間 呢度環境唔大 同其他拉麵店一樣都係bar枱形式 需要先係門口自助機落單先入去 有日本拉麵店既感覺 拉麵款式湯底選擇唔多 只有豚骨/蝦味憎豚骨~▫️豚骨拉麵套餐(配餃子🥟) $105呢度既麵條偏幼身 軟硬度啱啱好 完全係我鍾意既拉麵麵條🤤雖然呢款冇蝦味 但湯底味道依然濃郁 口感滑溜 我反而比較鍾意豚骨湯底多d 好飲到差唔多見底😆 我係一個溏心蛋愛好者 我覺得如果冇溏心蛋成碗拉麵就會唔完整 佢呢款麵要另加先有 本身冇包埋的😢 溏心蛋都好好食 冇令我失望🥰▫️🦐蝦味憎豚骨拉麵 $85湯底十分濃郁 蝦味調得剛剛好 唔會過份突出/蓋過其他味 略嫌咸左d 飲得多會幾頸渴叉燒肥瘦分佈得啱啱好 肉質都幾嫩唔會柴 不過size就比較細😣
▫️豚骨拉麵套餐(配餃子🥟) $105
▫️🦐蝦味憎豚骨拉麵 $85