2019-10-01
聽朋友推介咗呢間串燒餐廳, 見難得元朗都有一間咁好食嘅隱世串燒鋪,決定星期日放假過黎試試。黎到雖然只係6點鐘,但經已full左,認真誇張嗌左個STANDARD既SET :二人套餐$298又有粥又有串燒又有野飲串燒包左6串,揀左雞翼x2,冬菇,司華力腸,五花腩,一口和牛(+10蚊),另外再加多串燒白鱔。海鮮砂鍋粥可以揀兩款海鮮,我地揀左墨魚滑同蟶子串燒~都整得好夠味雞翼一串有三隻,抵食之選五花腩肥瘦適中,燒肉有好重豬油香冬菇唔會太乾太過火,唔錯一口和牛,好腍好香最值得一提係燒白鱔塊皮勁脆,肉質無燒過頭,仲保持到肉汁豐富,好似食緊新鮮燒魚。平時出面食鱔好貴,呢到只係28蚊我覺得超抵食,忍唔住嗌多一串海鮮砂鍋粥粥嘅份量好多,墨魚滑同蟶子勁新鮮勁足料,令粥底入口好鮮甜,而且一啲都唔腥蔥花同莞茜可以因應個人口味而落,粥底軟綿但又保持到口感,每一啖都充滿海鮮嘅精華,勁濃郁好味,真心超正,即使好飽都係忍唔住要食晒
黎到雖然只係6點鐘,但經已full左,認真誇張
嗌左個STANDARD既SET :二人套餐
$298又有粥又有串燒又有野飲
串燒包左6串,揀左
海鮮砂鍋粥可以揀兩款海鮮,我地揀左墨魚滑同蟶子
串燒~都整得好夠味
雞翼一串有三隻,抵食之選
五花腩肥瘦適中,燒肉有好重豬油香
冬菇唔會太乾太過火,唔錯
一口和牛,好腍好香
最值得一提係燒白鱔