2023-06-28
會話其實我甘大個女都冇試過食烤魚😳🤣呢晚約朋友食飯,佢又想食四川菜,就提出不如一齊食烤魚~呢間餐廳個名好可愛🤣我要烤魚!!哈哈哈哈😝🌟重慶麻辣烤魚(小) $288選擇烤魚有三個程序~1️⃣選魚:可以選擇鱸魚或者清江魚🐟我地選擇左清江魚~菜單上寫清江魚口感嫩滑,油香十足😌2️⃣選口味:我地選擇了重慶麻辣烤魚BB辣~3️⃣選大小:兩個人叫小就好足夠🤣上臺其實都好大份!清江魚好大條,而且望落啖啖肉😋我地唔係好食辣,所以只叫了BB辣~但望落紅噹噹超嚇人🤣好彩食起來又唔係好辣😌反而好香香料味,花椒八角既味道係超惹味!不過辣油真的太多了😳😂魚肉反而肉質結實,不過仍然好嫩😋魚皮烤得好香,食落都有脆脆既感覺!烤魚食到一半既時候可以叫店員加湯~然後就可以用麻辣湯打邊爐😋🤣一舉兩得!🌟小米果 $28小米果係將魚肉同豬肉混合,再用紅薯皮包裹~呢樣野我都係第一次食!煮熟後紅薯皮煙煙韌韌,裏面有點似魚皮餃,口感幾特別😝🌟鹿兒島A4和牛 $148鹿兒島A4和牛三角腩係第一至第六條肋骨周邊切出既三角形部位,牛肉呈淡粉色,油脂分佈均衡,佈滿清晰網狀油花🤤分量都唔少~煮熟後入口即溶,牛油味好重,不過都好易膩😛🌟牛柏葉麵 $38牛柏
🌟重慶麻辣烤魚(小) $288
選擇烤魚有三個程序~
2️⃣選口味:我地選擇了重慶麻辣烤魚BB辣~
3️⃣選大小:兩個人叫小就好足夠🤣
🌟小米果 $28
🌟鹿兒島A4和牛 $148
🌟牛柏葉麵 $38
牛柏葉麵都係推介!餐廳將牛柏葉切絲,好似一兜麵甘可以落湯煮🤣每條牛柏葉都吸滿湯汁~好惹味!
🌟招牌鹹蛋黃雞肉餃🥟 $38
見到好多人食呢個餃子😳飽滿既餃子入面放左鹹蛋黃,食落幾得意,好似鹹蛋蒸肉餅既感覺🤣
🌟墨魚滑玉子燒 $32
第一次邊爐食玉子燒🤣🤣玉子燒入面放左少少墨魚滑,不過存在感較低~而且鷄蛋再煮就好似太老😳都係熟食開心一點🤣
🌟孜然燒雞翼 $18
另外餐廳仲有串燒可以叫🤤💗孜然燒雞翼大大隻,食落孜然粉好香,而且雞翼好juicy!
🌟鹽燒白鱔 $48
鹽燒白鱔都係串燒必叫🤤外皮烤得好香脆,魚油逼曬出黎好正😍😍肉質爽口彈牙,好正😋
🌟炸奶黃包 $28
好少餐廳有炸奶黃包食🥰奶黃包炸到金黃色,外皮炸到超級脆身,會有餅乾既感覺🤣入面又奶黃餡甜甜地,外面再點煉奶一齊食,超級邪惡😈💗
🌟百香果水果茶 $32
水果茶茶味好出,而且唔會好甜,百香果酸酸地超解膩~仲有大大塊菠蘿🍍同檸檬🍋!
🌟菠蘿青檸梳打🍍 $28
菠蘿青檸梳打都係足料之選🤣😍唔會好似一般梳打甘只會飲到糖漿,反而有果肉!係天然既感覺~
Overall覺得整體性價比很高!可以滿足曬三個願望~而且店員都好nice同有禮貌,會每道食材都介紹一下☺️係很愉快既用餐體驗!