2023-04-21
行過諾士佛臺見到餐廳個名甘得意 search 又見個環境幾靚就諗住同男朋友chill下😂於是就揀左呢間食晚餐上到去由於係平日 所以都唔算好多人 見到佢有Happy Hour ge BBQ set唔貴得黎又包左一杯野飲 所以在場既客好似都係甘樣叫法多 我地都叫左個串燒組合$118 包括有雞肶菇、日本厚油揚、雞軟骨、雞皮同免治豬肉棒 小編酒量唔係甘好就揀左杯mocktail就算 日本厚油揚其實即係豆腐 外皮脆脆地但入面係淋同有汁 幾過癮😆小編覺得免治豬肉棒都好好食 因為會少少🤏🏻軟骨 食落口感會豐富d有少少咬口 其他串燒都中規中矩 煙三文魚沙律🥗 $88鋪左幾塊煙三文魚係面 然後就有沙律菜 d菜都好新鮮食落就聽到索索聲🤣而且佢配既醬仲係小編鍾意既黑醋 甜甜酸酸 好開胃又健康☺️焗蟹肉釀白菌 $78都有成5粒 每粒都釀左滿蟹肉 再鋪左芝士🧀️係面 所以食落好香 好有層次感👍🏼而且岩哂女仔 一啖就食得哂😂白酒忌廉汁海鮮意大利飯 $108小編同男朋友一齊都覺得呢個飯都好出色😋首先因為好香啦 跟住雖然佢係忌廉汁但唔會好漏 而且每粒飯都掛哂忌廉汁😍男朋友覺得飯既硬度硬左少少🤏🏻但小編覺得就岩岩好 因為意
上到去由於係平日 所以都唔算好多人
煙三文魚沙律🥗 $88
焗蟹肉釀白菌 $78
白酒忌廉汁海鮮意大利飯 $108
小編同男朋友一齊都覺得呢個飯都好出色😋首先因為好香啦 跟住雖然佢係忌廉汁但唔會好漏 而且每粒飯都掛哂忌廉汁😍男朋友覺得飯既硬度硬左少少🤏🏻但小編覺得就岩岩好 因為意大利米本來就會硬少少🤏🏻海鮮都係有d蝦🦐同蜆肉
叫左兩杯mock tail 飲 一杯係Tropical Island🍹$35 (因為跟個串燒組合就唔使錢)另一杯就係Apple Tree 🍸$35 小編揀既係後者但最後飲左前者 因為Island既味道好清新 因為佢有熱情果汁 所以酸酸甜甜🤩 而另一杯飲落都清新既但就比較甜啲