2016-06-23 221 浏览
好多年冇食過拉麵啦, 估唔到大埔都會開拉麵店, 我都樂意去試下既~好似拉麵店咁都係有公眾筷子, 同凍水飲不過就好似唔係專賣拉麵咁, 好多串燒可以揀, 除此以外仲有飯叫...叫到佢地個炒拉麵係招牌, 所以即刻叫左, 估唔到都幾好食喎! 落左好多木魚, 所以一開始好有動感, 調味偏重於咸, 但就落左椰菜同芽菜調味, 所以有D天然菜既甜, 不過缺點就係在於冇肉...同炒得乾左少少同一般放題一樣既甜番薯, 食落既甜而且夠軟稔, 唔係中國番薯咁乾, 而且細細粒冇咁飽肚, 而且價錢合理, 只係$20, 如果唔飽不妨叫一個來試試, 當甜品都得!估唔到咁好食既日本雪糕, 冇雪味, 雪糕球軟硬適中, 而且開心果味我唔係好鐘意, 但佢做到好有芝麻味既FEEL, 而且口感入口即溶唔會有冰感, 開心果味唔會好假好化學, 叫日本雪糕咁普通可能會令人MISS左果個寶藏!

好似拉麵店咁都係有公眾筷子, 同凍水飲