2022-09-05 30 浏览
今日中午時間,行咗一輪深水埗發現咗個奇寶,食咗一間叫「一喜燒」令我大開眼界😝燒秋葵 $22/4條係必推之選,大大條不特只,仲要條條都燒特乾脆入味😋燒大鮮冬菇都好考廚師真功夫😤無返咁上下技術,都唔可以整到外焦裡嫩嘅口感!厲害厲害🤩爆香豬腩串當中嘅豬腩位切得啱啱好,燒起來香氣撲鼻,真係食完仲想食😛餐廳獨有嘅孜然粉真係誇啦啦,搭配咁多款串燒都係咁夾😋好想買樽返屋企~老闆介紹咗支正宗鮮榨椰汁比我😆個design好搞笑,好彩味道無惡搞成分,係好飲嘅😝仲有一碟手拍青瓜真係一流😎 爽口清脆配上川味醬汁,浸到入味,真真正正色味俱佳~建議Gathering或者二人撐枱腳都可以Book定位去試吓🤗