2023-05-20 40 浏览
好久不见的朋友终于回港、立即book定枱食晚饭! 朋友介绍位于铜锣湾Zing! 的shining bar, 装潢跟一般酒吧无异、想不到竟然有中菜吃。平日晚上6pm-8pm 有happy hour, $68可选红白酒,酒吧主打串烧、配酒真系好夹~店主推介的cocktail 以红莓和荔枝调配、淡淡地好清新、杯子打卡一流。避风塘鱿鱼须辣辣地几惹味串烧款式众多、鸡翼、猪肉串、冬菇都烧得啱啱好、仲系好juicy.烧金菇铺上劲多蒜好好味!估唔到酒吧仲有川菜,酸菜鱼鱼片鲜嫩无骨、卖相吸引、水准也不错哦。炸鲜奶香脆可口红糖糍粑烟烟韧韧、唔会太甜。这间应该是我到过最fusion的酒吧,约朋友饮野唔系净系叫小食、仲可以食川菜串烧,店主都好nice,下次可以再去~

避风塘鱿鱼须辣辣地几惹味

烧金菇铺上劲多蒜好好味!

炸鲜奶香脆可口

红糖糍粑烟烟韧韧、唔会太甜。