2023-01-16 101 浏览
今日放工去開尖沙咀見到呢間OpenRice都有好多好評就上去試吓啦我比較鍾意食串燒所以今日同朋友食嘅,主要都係串燒一坐低就會有前菜分別係辣嘅蓮藕 牛蒡同青瓜甘荀配咖喱汁吞拿魚刺身好新鮮嘅吞拿魚 見到個樣都知 令立立 雞泡魚乾雞泡魚乾燒嘅程度啱啱好 又唔會太乾 食落暖暖地 配埋沙律醬 一流 清酒煮大蜆佢用嘅蜆係波波蜆 食得出都係新鮮嘅 配埋清酒 海水味同酒味混合 蜆嘅份量都幾多 食極都好似仲有咁 雞軟骨雞軟骨其實唔肥㗎 燒得好香口 兩啖食晒嚕牛舌厚切呢個又係必叫嘅 真係好厚切㗎 佢另外仲有牛舌芯串燒 我諗牛舌芯會再淋啲 不過呢個都好好食㗎喇雞肉棒雞肉棒有蛋黃送埋 係俾你用蛋黃沾雞肉咁樣食嘅 都唔錯呀 朝早蛋黃之後有啲汁 好食荔枝豚肉卷呢個係識串燒一向必叫嘅 荔枝嘅甜味配返豬肉嘅鹹 啱啱好中和左 好清新白鱔燒得好香 我覺得呢個係最好食嘅 白鱔嘅油脂燒香左 啲魚皮有少少燶燶哋 撒咗啲鹽吊味 保留返白鱔嘅原汁原味 正兩杯蘋果汁主要呢度都係有酒精飲品 但因為我哋都唔飲酒 所以揀咗蘋果汁 酸酸地同串燒配搭幾好 可以去油解膩 滿足嘅一餐
今日放工去開尖沙咀
見到呢間OpenRice都有好多好評
就上去試吓啦

我比較鍾意食串燒
所以今日同朋友食嘅,主要都係串燒
一坐低就會有前菜

分別係辣嘅蓮藕 牛蒡同青瓜甘荀配咖喱汁