2019-10-09
今日同太太去左芝加哥串燒酒場 Dragon BBQ Bar(太和中心),試食左幾樣串燒食物。首先一行入餐廳,燈光比較暗,播放住流行曲,感覺都幾舒服同放鬆。咁我們一坐低,我就叫左 beer 嘆下!跟住我們就叫左幾樣串燒,分別係牛扒、 黑松露 新鮮燒帶子、燒茄子、燒生蠔、金菇肥牛卷、燒雞皮、燒雞腎同燒 菠蘿。首先牛扒燒得唔錯,7-8成熟岩岩好,食洛去又唔會太熟,好好味;燒帶子好新鮮加上黑松露十分夾;跟住等左一陣後,其餘串燒都黎到,好明顯呢d串燒都係新鮮燒的,因為都要等一陣,所以一定唔係燒定放係到的;我同太太最鍾意係燒蠔同茄子,超好食;燒雞腎燒得剛剛好,好爽,燒雞皮好脆好香;燒金菇肥牛卷大至同其他店舖都一樣,最後仲有個燒菠蘿好香好甜,幾好食。另外仲有好多款串燒都未叫過,所以下次可以再黎!