2019-05-16
發現一個可以啤一啤食宵夜的好地方,皆因坐得舒適,串燒又出色。See? 有幾何見到串燒店咁乾淨企理?立即望一望餐牌先,親民價啦!即時開返枝啤,再慢慢 tick 野食。健力士黑啤 $36夠凍,大枝夠抵飲。串燒質素,等我逐一品評下。豆腐$ 16想像一下,有臭豆腐的外表和口感,但一D都唔臭。非油炸而改成燒烤,外皮酥脆,內軟熟,唔油膩又多汁 juicy .....第一次咁食豆腐,好好食。大家一定要試試!炭燒牛舌串 $26大塊,夠淋唔乾,牛舌燒起上來好有牛油香味,食得出食材質素有返咁上下。多春魚 $18 (三條)已有調味,唔腥,魚春卜卜脆好好食,呢個價錢幾抵。羊肉串$18羊肉串中夾雜有肥膏部分,燒起上來份外香,正正!雞軟骨串 $16軟骨燒到脆脆地,混入椒鹽粉,好好味。一串唔夠,要 encore !墨魚丸 $16正常的墨魚丸,唔算多粉,抵食的不過冇乜驚喜。安格斯牛肋串 $24好香有牛味,肉夠大片,食起上起有口感又唔韌。而且用料新鮮,不是一味靠調味,很得。原條燒茄子 $32夠大份,而且唔會乾。叫左小辣,唔算太辣,點吓旁邊的辣汁,更加惹味, good ! 翠玉瓜 $25出奇地好好味,食起上來滴曬汁,同調
See? 有幾何見到串燒店咁乾淨企理?
立即望一望餐牌先,親民價啦!
即時開返枝啤,再慢慢 tick 野食。
健力士黑啤 $36
夠凍,大枝夠抵飲。
串燒質素,等我逐一品評下。
豆腐$ 16
第一次咁食豆腐,好好食。大家一定要試試!
炭燒牛舌串 $26
多春魚 $18 (三條)
已有調味,唔腥,魚春卜卜脆好好食,呢個價錢幾抵。
羊肉串$18
羊肉串中夾雜有肥膏部分,燒起上來份外香,正正!
雞軟骨串 $16
墨魚丸 $16
正常的墨魚丸,唔算多粉,抵食的不過冇乜驚喜。
安格斯牛肋串 $24
好香有牛味,肉夠大片,食起上起有口感又唔韌。
而且用料新鮮,不是一味靠調味,很得。
原條燒茄子 $32
翠玉瓜 $25
出奇地好好味,食起上來滴曬汁,同調味醬汁好夾,翠玉瓜燒到啱啱熟,火候控制得好,師傅好野!必食推介。
芝士雞肉墨西哥薄餅 $43
用墨西哥卷的皮,包住雞肉、芝士同埋紅椒絲洋蔥等配菜,焗到熱辣辣,送酒食十分一流。
另外仲有個黑松露什菇薄餅,下次必定要試埋佢。