2016-02-17
忙碌左一個新年,今日突然好想食串燒!
朋友曾經提議過這間串燒放題,一直都想試一試,所以今晚就來燒一燒。原來是用岩石來燒烤。食物選擇都幾多,$298一位任食,再加$96「海鮮盛」海鮮拼盤有六款海鮮就有帶子,新鮮鮑魚,大蜆,小蜆,青囗同螺。 有專人用計時器幫我燒海鮮防止燒過火,果然時間準確。大蜆入口彈牙爽口,只需要加pepper and salt, 就能帶出海鮮的原汁原味! 鮑魚好新鮮及厚身,加埋獨有醬汁帶出鮑魚的爽甜。 燒雞翼第一次自己燒雞翼,好好玩,燒脆了兩面再加海鹽,搽上玫瑰味嘅蜜糖,食落去塊皮香而脆,肉質鮮嫩仲有汁!水準同日本師傅冇分別!超棒! 菠蘿最喜歡燒菠蘿,菠蘿連皮上枱,燒到外乾,內面還juicy ,再加上有少少玫瑰味的蜜糖,勁香甜! 芝魚丸好容易燒,外表好可愛,入口軟綿綿大少少魚味,咬落咗去,有濃濃芝士味,口感很好! 玉子燒淡淡的蛋香味,外脆內軟,配埋細小的蕃茄仔,勁多汁,十分滋味! 今晚第一次嘗試自己燒串燒,感覺很好,過了一個有得食有得玩的愉快晚上!
鮑魚
好新鮮及厚身,加埋獨有醬汁帶出鮑魚的爽甜。
燒雞翼
菠蘿