2019-02-09
宜家D天氣系食串燒嘅好時機,尼間串燒系好多選擇,而且海鮮都多選擇,又有西式意粉,鵝肝好正。香煎鵝肝配紅酒汁系重頭戲,厚厚嘅鵝肝香煎后,好香,表面好香脆,香濃。表面好脆,內在好嫩滑,唔會太漏,小小甜脆甜脆😘加埋脆脆多士一齊食,超級無敵正,多士又系好脆。黑松露野菌忌廉意粉新鮮蘑菇加入香滑忌廉,意粉配上香濃牛油烹煮,再用芝士和黑松露橄欖油攪勻,配上幼滑嘅意粉,好正,每一口都感受到黑松露和忌廉嘅味道,好滑好正,意粉岩岩好,好有嚼頭。韭菜我選擇左小辣,蜜糖,韭菜燒香左D油會出小小,好香,小小辣好惹味。好爽脆。串燒白鱔尼個系必點,鱔皮好脆,燒得好金黃,鱔肉好嫩滑,但有小小刺,但係都食得嘅,小小肉小小腩,食落口好嫩滑,好香。無得頂👏牛油金菇包一打開錫紙已經一陣陣牛油味出黎,金菇好嫩滑,好爽脆,每一口都系甜甜嘅牛油香甜味。好好食。燒茄子(原條)原條茄子開半燒,有蒜蓉椒鹽一齊燒,好多汁嘅茄子燒到好嫩滑,加埋蒜蓉一齊食,好惹味,好香滑。日本雞泡魚干燒得好軟綿,好入味,加D沙拉醬一齊食,好鬼正,尼個小食一定要食架,就完美啦😊
香煎鵝肝配紅酒汁
黑松露野菌忌廉意粉