SallyYeung3346
中西泰“Fusion”新派泰菜
SallyYeung3346
2019-05-24
關注
Add Some Thai” 中西泰合璧的Fusion”新派泰菜,用上你意想不到的食材,「蟹肉蛋白」、「西班牙風乾火腿」等等,味道竟出奇地好! 環境空間感十足,裝潢吸引,桌椅全以木製,加上棕櫚樹等裝飾,裝修極富泰國風好有古色古香的感覺,
餐具方面也用過一點心思,專門用上木製的碟子,羹匙和筷子,很有回歸大自然的感覺。
「西班牙風乾火腿炒肉碎生菜包-$78」,肉碎味道濃郁,有西班牙風乾火腿的調合,令生菜包增添淡淡鹹香。

「金不換蠔煲-$108」, 蠔肉夠厚又有蠔嘅味鮮,醬汁又惹味,配上金不換更是絕配!

「A.S.T.(Add Some Thai)小食拼盤-$148」- 包括春卷,炸蝦餅x4,單骨雞翼x4,豬頸肉,泰式無骨鳳爪,炸蝦片並以沙律菜墊底!量夠多!泰式鳳爪個汁多酸又多辣!正!

「A.S.T.(Add Some Thai)串燒拼盤-$158」- 包括泰式沙嗲豬/雞肉 (各2串), 紐西蘭牛柳粒串(2串), 菠蘿車厘茄串(2串), 白菌串(2串), 炸蝦片並以沙律菜墊底!

「原個椰青」即叫即開,好新鮮,是解辣解膩的上品。。「芒果香蕉Smoothie」略嫌香蕉味蓋過咗芒果味,但口感冰涼都唔錯!

「芒果糯米飯配雪糕-$68」-糯米飯熟度剛剛好唔會過稔或太硬,芒果又夠香甜!尤其係個芒果雪糕真係好芒果味!好好味!

能夠於工廠大廈中覓得集環境同食物都咁高質的確唔容易,性價比極高值得推介俾大家!