2021-02-03 104 浏览
今日嚟探朋友新屋,所以嚟咗海之戀商場逛,沿路都好多食肆,幾正喎。見門口裝修幾得意,感覺上餐廳嘅setting係中西式大雜燴。☝🏻主格局係茶餐廳咁,一坐低就望住天花個自家logo燈好吸晴☝🏻另外角落位置就比較似cafe原條燒腩飯$99size比想像中幼,但厚切都有大概6件。腩肉肥瘦適中入口有油香但又唔會有太大罪惡感,塊皮仲卜卜脆,所以話做女人真係好慘呀食完又要減😂開頭白飯有啲齋,但係問職員拎左碗熱到出煙嘅飯汁,加左之後就好送飯。本身中意飲水果茶,食完燒味又可以消滯,推介。原隻柑橘燒鵝髀飯$128鵝髀保留左肉汁,但塊皮都係精華,配埋手工製柑橘醬可以去除油膩感!如果可以再啖啖肉D就更好哈哈爆脆金莎魚皮$49真係好好味,啱啱炸起確實有少少油,但係入口鹹蛋黃味係好香好脆,肥都值得即刻諗起新加坡嗰個同款snack!平時weekday我食野好健康ga🤪🤪鵪鶉旦燒賣$48點心相對無咁wow,不過呢款出面好少食到架~價位屬中高價,不過樓上係過千萬豪宅都好合理😂以下係LUNCH + TEA SET嘅menu

☝🏻另外角落位置就比較似cafe

原條燒腩飯$99
size比想像中幼,但厚切都有大概6件。腩肉肥瘦適中

本身中意飲水果茶,食完燒味又可以消滯,推介。

原隻柑橘燒鵝髀飯$128

爆脆金莎魚皮$49

鵪鶉旦燒賣$48
點心相對無咁wow,不過呢款出面好少食到架~

價位屬中高價,不過樓上係過千萬豪宅都好合理😂
以下係LUNCH + TEA SET嘅menu