2020-06-30 1568 浏览
成日午飯時間經過這店,見佢外賣好似優惠啲,所以門口成日都企咗好多人等外賣,但因為我公司不在附近,所以都係選擇堂食,十二點搭三度到,等了一會兒就有位,佢個出入口位比較窄,基本上有人出係要等佢出完先有位可入去,安排咗我坐卡位,見到餐牌有個類似常餐嘅蜜汁叉燒蕃茄濃湯餐,係有叉燒配通粉/米粉/米缐/公仔麵,另外可選黑松露炒蛋或䶢牛肉炒蛋配半個奶油豬連飲品,好似幾吸引咁,決定食佢,個通粉同叉燒分開上,叉燒份量充足,不過比較瘦,但唔太硬,我覺得個蜜汁叉燒要撈飯先好味,就咁食味道有D過濃,個蕃茄通粉好多料,但個湯底出奇地無咩味😳可能太多水煲關係🤔稱不上為濃湯,至於個黑松露炒蛋唔夠滑,比較薄身,黑松露只係放在蛋上,並沒有一齊炒,個奶油豬唔夠脆,雖然以上總總好似評價唔高,但另一角度諗好似健康啲,唔洗咁濃味同熱氣🤣這個餐$62,如果常餐而言可能比較貴,但佢又有別於一般常餐,總體而言,可接受.