2008-08-25 14 浏览
一行7人黎到奧海城, 諗住book定位等住食番餐, 點知原來不設book位, 所以7點已經去到. 那時, 門口的人龍漸漸成形, 還好等了10分鐘, 便安排我們入坐由一位朋友發辦, 點左個8人套餐, 如下:雞絲粉皮: 粉皮唔會係撈既過程中斷/散開哂, 證明有咬感, 不失為一碟開胃小菜賽螃蟹: waiteress會問你要唔要埋蛋黃, 可以分開上, 但個個都要, 倒落去撈幾下, 再叫多碗白飯黎送, 一流!!龍井蝦仁: 雖然唔知係咪雪藏貨, 但食落冇乜雪味; 而且用龍井黎炒香, 食落有一陣陣甘香係口入面揮之不去, good!!時菜肉絲炒伊麵: 有一點點扣分, 個伊麵底有d生生地, 唔知係咪太快上, 煮唔熟砂鍋雲吞津白湯: 每人分到一粒雲吞同2碗湯, 少少鹹但唔會話飲到你頸渴高力豆沙: 包皮係好鬆化, 但係個人覺得做餡的紅豆同香蕉唔係好夾一口小籠包(另點): 招牌菜, 必點之選, 真係落足料, 咬下去d汁流哂出黎, 試埋一口鯨吞仲過癮, 不過要睇熱呀桂花糕(另點): 中式甜品首選, 朋友們大讚好味!總結而言, 環境優雅, 甚有中式菜館味道; 亦有電視機俾一眾追劇迷娛樂; 服務方面, waiter

由一位朋友發辦, 點左個8人套餐, 如下:
桂花糕(另點): 中式甜品首選, 朋友們大讚好味!

總結而言, 環境優雅, 甚有中式菜館味道; 亦有電視機俾一眾追劇迷娛樂; 服務方面, waiteress訓練有數, 唔會怠慢客人, 主動加荼收碟; 味道方面更屬中菜中上之選, 惟一缺點係收費不算便宜, 未能作為日常飯堂