本身開開心心食餐中秋飯,去佐敦分店食過兼大讚!今次同屋企人去呢間係銅鑼灣分店打邊邊。見待應推薦就開隻象拔蚌,$688包象拔蚌2斤一隻,生蠔四隻同托托蜆四隻。落單時,待應話今日啲生蠔比較大隻,所以只有三隻,但我有四個人喎,叫我加幾十蚊可以加多隻,咁我同細佬都唔係勁鐘意食生蠔既,算啦,三隻就三隻!點知嚟到嘅時候只有象拔蚌同埋四隻生蠔@口@待應話冇托托蜆,師傅俾多左一隻生蠔代替,話差唔多價喎,一隻生蠔(之前話幾十蚊可以加多隻生蠔架啦喎?)而家一隻生蠔抵四隻蜆...你冇蜆唔緊要,我落單前同我講,我有得揀仲叫唔叫呢個餐,好似生蠔咁係話冇,改三隻我OK!但你切哂先上,者係焗我硬食者😡咁計法成個優惠=四隻冇左托托蜆。中秋節飯一家人食飯唔想發脾氣,但我唔出聲唔代表我好蝦!呢啖氣真係吞唔落!平心而論,湯底比之前係佐敦店食已經差左節,花膠少左,連蟲草花都冇幾多條,湯自然冇乜味。整體質素已經大滑,冇下次!

點知嚟到嘅時候只有象拔蚌同埋四隻生蠔@口@

中秋節飯一家人食飯唔想發脾氣,但我唔出聲唔代表我好蝦!
呢啖氣真係吞唔落!
整體質素已經大滑,冇下次!
2015-09-25