2015-09-01
之前有朋友推介君綽軒嘅栗子月餅好好食, 上佢哋官方網頁睇過之後, 覺得以五星級酒店嘅貨式, 三星級嘅價錢...HK$198/盒的確唔貴, 31號前仲有8折添。原本想 online 買幾盒送比人, 但可能當時網絡比較繁忙, 所以未能成功交易,後來因為忙而不了了之。直到上個星期六, 中菜廳好積極地打電話同我跟進, 值得恭喜酒店嘅係有位出眾員工, 講電話嘅 Angel 既有禮貌又有耐性, 更唔會令你有硬銷嘅感覺 , 卒之電話裡即時 confirm 預訂, 星期日親自過去比錢兼攞月餅 coupon。最終去到中菜廳...簽完 credit card...有個着黑衫嘅大叔(名牌姓 Yau, 唔肯定佢姓「邱」定「尤」)比啲 coupon 我嘅時候,簡直晴天霹靂!!! 其實 coupon 嘅 design 好環保,由於佢哋一共有三款月餅,所以賣邊款比啲客人就剔邊款,我亦都好明白有人會混水摸魚,所以會喺其他兩款劃線以免有任何爭拗。但唔通成間酒店都無人有一把間尺咩?點解劃到好似點心紙咁樣呢?講真為咗方便阿媽送比朋友,唔駛佢老人家攞幾盒月餅咁重,我先決定要 coupon, 但我依家覺得送呢啲 coup
講真為咗方便阿媽送比朋友,唔駛佢老人家攞幾盒月餅咁重,我先決定要 coupon, 但我依家覺得送呢啲 coupon 比人實在好失禮,自己唯有再安排時間,親自去攞月餅然後分發比人。
試問一間五星級酒店點解會有街坊酒樓嘅 presentation? 亦可能因為呢個原因,所以唔好意思收五星級價錢啩?!