2021-09-22
中秋節既星期六周圍都滿座,兩日前打去利苑好彩仲有枱,雖然要分枱坐,但好彩佢係方形枱,感覺唔太遠,都仲可以share 食物!我地女士及小朋友食唔多,怕叫圍餐食唔哂,所以都係散叫自己想食既餸。因為家人鍾意食,疫情前我地每隔1-2個月家庭飯聚就黎一次,但疫情開始後限聚,已經接近兩年冇黎利苑了!每次黎利苑都會叫揚州炒飯、咕嚕肉、炒牛柳粒、燒雞、魚、老火沙、楊枝甘露、紅棗糕...兩年冇食當然會叫返呢幾味懷念下!可能太耐冇食,覺得今次炒飯乾身左少少,但仍然保持口感,今次叫多碟炒粉絲,女士及小朋友都喜歡!而咕嚕肉係我至愛,每次黎都會叫,咁耐冇食仍然覺得大大件冇咩肥肉,外層有少少脆,肉質仍keep 到少少肉汁好唔錯!今次燒雞賣晒,但貴妃雞同樣好味!燒腩肉外層勁肥,肉質嫩滑,可惜細碟左少少,但仍然推介!每次飯後都會叫甜品,可惜芒果布甸賣晒,但楊枝甘露同紅棗糕keep 住之前食開既味道!下次會再黎試下新菜式!咕嚕肉好味!😌
今次燒雞賣晒,但貴妃雞同樣好味!
燒腩肉外層勁肥,肉質嫩滑,可惜細碟左少少,但仍然推介!
咕嚕肉好味!😌
揚州炒飯