2024-05-21
中環酒吧林立,總能從中搵到理想 Happy hour 好去處~但如果你對 Cocktail、食物、環境與氣氛都有高要求嘅話,就要試下位於加州大廈地舖Baci😍餐廳空間寬敞,裝潢簡約精緻,配合柔和溫暖的燈光,感覺舒適放鬆🤍今次試下二人餐先~Cocktail 係層次豐富的 Match Zuki,一口就足以令人回味無窮。前菜我哋揀咗凱撒沙律,份量都幾大,沙律菜新鮮爽口,加上灑左好多芝士碎及脆麵包粒,開胃美味~水牛芝士伴蕃茄香口的蕃茄與濃厚的水牛芝士令人一再回味,食極都食唔停~開心果味pizza是本次驚喜😍Testarossa ~打破對傳統pizza嘅印象,每一口都帶開心果嘅甜味超幸福,果香氣和奶酪的奶香味也太搭了,仲有可愛嘅火腿小花花,好睇又好食😬Baked Seabass包焗爐魚柳,保留魚嘅鮮味及水份,令肉汁豐盛,口感嫩滑鮮美,蕃茄薯仔嘅鮮甜味令到湯汁更美味The classic tiramisu Tiramisu口感幼滑又帶有酒香同可可粉甘苦,味道有層次~Baci Panna Cotta意式奶凍香氣撲鼻,吃起上來更是幼滑可口👍🏻BACI📍中環德己立街30-32號加州大廈地舖
今次試下二人餐先~
水牛芝士伴蕃茄
香口的蕃茄與濃厚的水牛芝士令人一再回味,食極都食唔停~
開心果味pizza是本次驚喜😍
Baked Seabass
The classic tiramisu
Tiramisu口感幼滑又帶有酒香同可可粉甘苦,味道
有層次~
Baci Panna Cotta
意式奶凍香氣撲鼻,吃起上來更是幼滑可口👍🏻
BACI
📍中環德己立街30-32號加州大廈地舖