暫時不能去台灣 令我非常掛念台灣美食 所以在網絡不停搜尋 很多網民推介Check-In Taipei 所以我決定到訪一試😉開門時間是中午12:00 今日路路順通 所以11:50我已經抵達門口排隊 係等待期間 透過玻璃門欣賞一下店內裝修 裝修非常簡潔舒服 完全符合台式小店的格局 暫時止癢了我念台的感覺😅原來台灣牛肉麵都有好幾款不同湯底的配搭 而我點了 黑蒜牛肉麵和爆蔥牛肉麵🤤本身好想試埋鴨蛋蛋餅 但店員同我講要下午2:00後先推出 太傷我心吧😟為有下次再黎試🤫。黑蒜牛肉麵  (HK$95)黑蒜牛肉麵湯底較為濃郁 陣陣既黑蒜味 不停飄進我鼻子😍跟我一樣喜歡蒜香既朋友必食😚第一次看見牛肉麵配菜是蟲草花乾 當蟲草花乾浸透了蒜香味 令我對平時淡而無味既蟲草花刮目相看🤣今次食到我拇指大動啊👍最為欣賞既刀削麵 麵質很有勁道而不硬 超正❤️。爆蔥牛肉麵 (HK$88)爆蔥牛肉麵湯底較為清淡 所以完全可以突顯牛肉的香濃 牛肉帶筋有咬口 完全吾韌 超入味 每食一舊都齒頰留香🤤麵底方面 今日我點選了較為有飽肚感既刀削麵條 麵質滑流而煙韌 再搭配埋店員推介的秘製辣牛油 簡直係perfect match😋。優惠價

黑蒜牛肉麵  (HK$95)

爆蔥牛肉麵 (HK$88)

優惠價小食:
招牌鹽酥雞 (3件 HK$27)
外表鬆脆可口 鹽味適中 肉質嫩滑

椒鹽花枝丸 (4粒 HK$23)
火喉控制不錯 咬落口吾會乾爭爭 甜甜既外皮帶一點椒鹽味道🤣

整體而言:Check-In Taipei除左食物水準優質之外 店員都非常親切有禮 由於而家疫情關係 每枱更設有消毒噴霧供客人使用 讓大家食得安心✌️絕對係一間稱心貼心既台式餐廳

食物:8.5/10
價錢:8/10