2022-04-27
MEATS早排本身諗住去tokyolima食大餐點知當日餐廳因疫情要關閉需要消毒佢地即時refer我地去佢地pirata group嘅同一集團旗下嘅MEATS反應快之餘又安排恰當 抵讚嗰日我地叫咗個set share 6道菜盛惠每人390大元Fish Tacos好有墨西哥特色嘅一道小食Tacos 上面佈滿沙律菜同沙律醬入面仲包住一舊炸魚配埋墨西哥醬酸酸地幾開胃Duck Salad本身以為係生蕃茄嘅沙律點知原來係粒粒西瓜再配埋微微烤焦嘅鴨肉都算係清清地嘅一道前菜~Wagyu Carpaccio呢個和牛生牛肉片 加上cheese辣辣地得黎又唔覺得好heavy感覺有啲似未烘乾嘅辣肉腸Beef Wellington成餐飯最期待就係呢個beef wellington牛扒唔會太過overcooked配搭埋酥皮 蘑菇內餡 同中間嘅ham 食落好有層次而又好夾~挑剔既地方 係酥皮同肉有小小分離 不過都可以接受既旁邊伴碟嘅蘑菇醬有少少鹹 個人偏好覺得唔需要點醬~整體黎講 係幾好食既Truffle Mac & Cheese呢個望到已經覺得好飽勁多cheese之餘仲可以啖啖拉絲而且呢個mac and che
早排本身諗住去tokyolima食大餐
Duck Salad
本身以為係生蕃茄嘅沙律
點知原來係粒粒西瓜
再配埋微微烤焦嘅鴨肉
都算係清清地嘅一道前菜~
Wagyu Carpaccio
呢個和牛生牛肉片 加上cheese
辣辣地得黎又唔覺得好heavy
感覺有啲似未烘乾嘅辣肉腸
Beef Wellington
成餐飯最期待就係呢個beef wellington
牛扒唔會太過overcooked
挑剔既地方 係酥皮同肉有小小分離 不過都可以接受既
旁邊伴碟嘅蘑菇醬有少少鹹 個人偏好覺得唔需要點醬~
整體黎講 係幾好食既
Truffle Mac & Cheese
呢個望到已經覺得好飽
勁多cheese之餘仲可以啖啖拉絲
而且呢個mac and cheese 加入咗大量嘅truffle
好香~ (同好飽)
Dessert
士多啤梨味雪糕配搭埋朱古力mousse
朱古力mousse嘅外型有啲唔討好
因為佢擺到真係好似一舊便便咁
但佢嗰朱古力口感都rich
甜品黎講普普通通 冇咩太驚艷嘅感覺~
總括黎講 除咗beef wellington之外
其他嘅水準都偏向一般 可以一試嘅