同朋友weekend 去開中環蘭桂坊,朋友介紹下去咗呢間好特別嘅文青日式西餐,有昭和日式裝修,又有時光逆流嘅哥哥照片因為今晚特別肚餓,所以我哋叫咗兩個定食,同埋佢哋推介嘅小食😋.特盈玉子燒.特盈玉子燒結合左松露醬和芝士,估唔到咁夾,同埋豐富的口味和層次。玉子燒內裡蛋香味濃郁,配上松露醬的香氣和芝士的濃郁口感,食落左仲好滑溜添。.酒釀雞卷定食.酒釀雞卷定食用左傳統的酒釀風味和鮮嫩的雞肉。雞肉卷裹在薄薄的皮中,有好香嘅酒味,食落又好飽肚,烏冬又非常滑口幼細,整體來講實在唔錯。.日式餃子定食.這道日式餃子定食以精心製作的餃子為主角。餃子皮薄而富有彈性,內裡包裹著香嫩的餡料,而且份量十足,食落十分飽肚。配合埋其他盤食,感覺一流😋時光逆流招牌蛋糕.我朋友order 時光逆流招牌蛋糕,估唔到個蛋糕食落口咁滑溜,軟綿綿,口感細膩。食落有拖肥味但唔會太甜,朋友讚口不絕.食甜美嘅蛋糕配凍咖啡絕對係Perfect match,我哋見到隔籬枱order嘅飲品好靚,期望下次再嚟點佢哋嘅飲品打下卡先🍹

特盈玉子燒
酒釀雞卷定食