之前一直碌social media都見到唔少foodie們巳經嚟左呢度朝聖...而我都唔執輸,今日就嚟到呢個靚靚打卡cafe同朋友chill下~一入到門口就巳經見到打卡位有人排緊隊啦,鞦韆位置很好拍,透光感好強嘅落地玻璃設計,真係點影都靚🤩 不過要早啲嚟啊,我同朋友果日5點幾嚟,天色開始暗,影出嚟冇咁靚㗎!🍝 煎帶子香草黑蒜意粉 ($128)帶子都幾肥美,總之唔係細細粒果種啦😂帶子表面煎至金黃色,但裡面唔會煮得過老,味道都幾鮮甜~初頭唔知黑色一片片果啲係咩,朋友食落話似係話莓?!之後睇番menu先知係黑蒜,但蒜味唔算太突出~🍝 茴香酒蜆意粉 ($128)一上菜第一眼嘅反應就係...哇!咁多蜆嘅!!老實講對比其他餐廳嘅蜆意粉,佢地蜆嘅份量真係好多,而且食落味道都幾新鮮!同酒香意粉味道都好夾,但意粉食落略為偏硬同乾身~🧋 Iced Chocolate  ($56)☕️ Rose Latte ($43)見網上其他人都推介呢杯玫瑰latte,就一於叫嚟試下啦!一放低杯咖啡巳經聞到好香嘅玫瑰味🌹但飲落咖啡味唔算好重,我覺得咖啡味稍為濃番少少會更好!佢地都好細心,係咖啡上面加上玫瑰花瓣,即係令成件事

🍝 煎帶子香草黑蒜意粉 ($128)

🍝 茴香酒蜆意粉 ($128)

一上菜第一眼嘅反應就係...哇!咁多蜆嘅!!

🧋 Iced Chocolate  ($56)

☕️ Rose Latte ($43)

見網上其他人都推介呢杯玫瑰latte,就一於叫嚟試下啦!一放低杯咖啡巳經聞到好香嘅玫瑰味🌹但飲落咖啡味唔算好重,我覺得咖啡味稍為濃番少少會更好!佢地都好細心,係咖啡上面加上玫瑰花瓣,即係令成件事變得好打卡able!❤️

🍰 奶茶蛋糕 (但我唔記得咗$)

蛋糕質地都好鬆軟,奶茶味都幾濃,但食落偏甜,如果自己一個人食哂成件會覺得有啲膩,同朋友share一件就剛剛好!
2021-05-26